Porcerősítés kagylóval

Az izületeket alkotó porcok és a rugalmas szövetek (szalagok, inak) ereje az idő előre haladtával csökken, mert folyamatosan veszítenek rugalmasságukból.

Ahogy a szervezet öregszik, ezek a szövetek könnyebben sérülnek, morzsalékonnyá válnak, hamarabb kopnak és egyre nehezebben regenerálódnak. A nehéz fizikai munkát végzők, a sportolók, vagy a balesetet szenvedettek izületei nagy terhelésnek vannak kitéve, amit a normális táplálkozással nem lehet kivédeni.

A glükózaminok porctápláló és porcerősítő hatását már évtizedek óta ismeri az orvostudomány. Táplálék-kiegészítőként néhány éve meg is jelentek a piacon. Az ilyen anyagok egy része szintetikus alapanyagokból készül, más részüket a természetben fellelhető forrásból állítják elő.

A természetes alapanyagok talán legnépszerűbbike az új-zélandi taréjos zöldkagyló, amit Aukland környékén a világ talán legtisztább tengerében tenyésztenek évtizedek óta. A McFarlane család vállalkozása az általuk szabadalmaztatott eljárással a kagyló testének azon részét vonja ki, ami a legnagyobb koncentrációban tartalmaz glükózamint.

Egy állatorvos kollégám talált rá az eredeti termékre és hozza be a hazai piacra, elsősorban az állatgyógyászatban használatos táplálék-kiegészítőként. Azt azonban tudni kell, hogy a termék embergyógyászati célra készült, így került forgalomba is. A hazai bevezetése egyszerre történt mind a két területen. Az eredmények hamarosan igazolták a várakozásokat, amit legjobban talán az a címke mutat, ami valamennyi dobozon a Sportkórház ajánlását ismerteti.