Petárdától rettegő kutyák

Az évvége közeledtével több ebtartó tervezi-szervezi a szilveszter estét különösen, ha tudja, hogy az ijedős, a durrogától félő kutyája már kora reggeltől rejtekhelyet keres.

A félős kutya gazdájához dörgölőzik, segélyt kérően esedezika biztonságot nyújtó simogatásért. A petárdázás miatt rettegő állat a környezetében és akár saját magában is képes kárt tenni. Rémülve próbál beszökni a lakásba, pedig oda soha máskor be nem menne. Vagy menekülőre fogja és akár napokra valamilyen alkalmi fedezék alá bújik.

A gazdának és a kutyának egyaránt komoly feladat a felkészülés az elkerülhetetlen traumára. Az állatorvos pedig segíteni szeretne ebben.

Egy tavaly megjelent termék komoly eredményt mutatott. Nem nyugtató, hanem egy tejfehérjéből kivont aminósav, aminek semmilyen káros mellékhatása nincs. Csökkenti a félelmi reakciókat, de nem tompítja le az állatot, nem veszélyes még rizikópáciensre sem.

A gyógyszerelést érdemes néhány nappal előbb elkezdeni és emelt adagban alkalmazni az érintett napon.

Ha már volt rossz tapasztalata szilveszterkor vagy nyári hétvégén a petárdázás kedvezőtlen következményeivel kapcsolatban, keressen minket rendelés alatt az orvosságért.

dr. Mohai Imre

állatorvos